BİZE SORUN
  • info@dururehabilitasyon.com
  • +90 530 322 59 07
  • +90 530 322 59 07

Bağlar Rehabilitasyon

Bağlar Rehabilitasyon

Bağlar Rehabilitasyon

Bağlar Rehabilitasyon merkezlerinde; yaşlı, bakıma muhtaç, bedensel problemi ve engeli bulunan kişilerin tedavi için gittiği sağlık merkezlerinin genel adıdır. Bireyin psikolojik durumu dikkate alınarak, bedensel faaliyetlerinin iyileştirilmesi ya da ilerlememesi için önlem alınarak sosyal yaşantılarındaki güçlükleri biraz da olsa ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapılır. Mesleki açıdan desteklemeyi de unutmayan, bireyin yaşama tutunmasını ve hayatını idame ettirmesini amaçlayan eğitmen ve sağlık ekipleriyle ortak çalışılan kurumlardan biridir.   
Rehabilitasyon ve Yaşlılık

Yaşlılardaki bedensel fonksiyonları arttırarak ya da mevcut durumu sağlayarak çevreleriyle yaşamsal uyumu sağlamak Bağlar rehabilitasyon merkezlerinin amaçları arasında yer alır. Bağlar Rehabilitasyon merkezlerinde, toplumsal ve sosyal yaşamlarına aktif olarak katılmanın yanı sıra bireyin yaşam kalitesini de arttırmada yardımcı olunur. Oluşabilecek engelleri önlemenin yanı sıra rehabilite etme çalışmaları da bu merkezlerde yapılır. Günlük yaşamında bağımsız bir birey durumunda olması hem bireye özgüven sağlar, hem de birlikte yaşadığı aile bireylerine olumlu etkilerde bulunur. Tüm bu olumlu durumların yaşanabilmesi için yaşlı bireyin tüm zihinsel, psikolojik ve fiziksel problemleri göz önünde bulundurularak ayrıntılı bir şekilde incelendikten sonra tanı konulması gerekir. Kısacası birey bir bütün olarak ele alınarak problemlerin ve sorunların çözülmesi için uzman ekiple birlikte çalışılır. Rehabilitasyon merkezlerinde hiçbir birey için ortak bir çalışma programı bulunmaz. Kişiye özel programlar hazırlanır ve bireysel bir eğitim süreci yaşanır. 

Rehabilitasyonun Önemi
Erken yaşta başlanan rehabilitasyonlarda olumlu sonuç oranı yüksektir. Bu yüzden erken yaştaki birey gözlenmeli ve olası sorunlarda mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Rehabilitasyona ihtiyaç duyan çocuk eğitiminden de geri kalmaması için hazırlanan özel eğitim programları ile birlikte hem zihinsel, işitsel hem de fiziksel problemlerini rehabilite etmeye çalışırken, iş hayatı için gerekli eğitimi birlikte alır. Bu eğitimler çocuğun ihtiyacı olan niteliklere göre tasarlanır ve uygulanır. Birçok uzmanın bulunduğu ekiple birlikte Bağlar rehabilitasyon süreci uygun bir şekilde biçimlenir. Psikolog, çeşitli terapistler birlikte uyum içerisinde çalışırlar. Bireysel program uygulandığından dolayı çocuğun bütün sorunları ve problemleri ele alınarak tedavi edilir.

Bağlar Rehabilitasyon Merkezleri ve Çalışanları
Birçok rehabilitasyon merkezi bulunur. Bireylerin ihtiyacına göre; özel eğitim ve rehabilitasyon,  sadece rehabilitasyon ve rehberlik araştırma merkezleri olarak farklı ihtiyaçlara göre tasarlanan kurumlar şeklinde karşınıza çıkar.  Bu rehabilitasyon merkezlerinde ihtiyaca uygun uzmanlar bulunurlar. Psikolog, fizyoterapist, duygusal bütünleme terapisti, fizik tedavi uzmanları, ergoterapist gibi uzmanlar bulunur. Bu uzmanlar, kişiye uygun bireysel programlarla çalışırlar. Bireyleri sosyal yaşamlarına, çevresel faktörlere kadar aşırı tepki vermemeleri için çalışırlar. Amaç, bireylerin aktif olarak toplumda var olabilmelerini sağlamaktır. 

Bağlar Rehabilitasyon Ve Aile 
Okul öncesi çağdan ve yaşlılığa kadar tüm hastalık ve problemlerle ilgilenen Bağlar rehabilitasyon merkezlerinin yanı sıra ailelerin de çocukları için yaptıkları fedakarlıklar önemlidir.  Bireyin hasta olduğu ya da problem yaşadığının, aile tarafından farkında olunması ve tedaviye erken başlanmasıyla birlikte çocuktaki Bağlar rehabilitasyon süreci daha olumlu sonuçlanır. Anne babanın çocuğa olan ilgisiyle birlikte çocuk gelişirken aynı zamanda yaşadığı problemlerin aşılabileceğinin de farkında olur. Tedavi sırasında uzmanlarla birebir iletişim halinde olan çocuklardaki iletişim ve sosyalleşme problemleri en az sıklıkla görülür. Aynı zamanda gün içerisinde rehabilitasyon merkezindeki eğitimin, gerekirse akşamlar evde ve hafta sonları da ebeveynler tarafından devam ettirilebilir olmalıdır. Rehabilitasyon ne kadar düzenli ilerlerse çocuk o kadar verim alır. Aktif yaşamlarındaki davranışları dahi normale dönüştürülebilir olduğu unutmamalıdır. Anne ve baba çocuğunun içerisinde bulunduğu durumu kabul etmeli ve en yakın sağlık merkezine danışmalıdır.

Özel gereksinimi olan bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak yaşamlarına dokunmak ve umutlarını gerçekleştirmek için bir nebze de olsa katkı da bulunmak için Duru özel eğitim ve rehabilitasyon merkezini kurduk. Duru Rehabilitasyon merkezi iki şubede faaliyetlerini sürdürmektedir. 2018 yılının şubat ayında açılan şubemizde otizm, zihinsel yetersizliği olan bireyler ve fizik tedavi programlarında, 2021 yılı ocak ayında faaliyetlerine başlayan şubemizde ise dil konuşma bozuklukları, işitsel rehabilitasyon ve öğrenme güçlüğü yaşayan bireylere yönelik çalışmalar yürütmekteyiz.

> > > >
Bizi Arayın