BİZE SORUN
  • info@dururehabilitasyon.com
  • +90 530 322 59 07
  • +90 530 322 59 07

Kayapınar Otizm Nedir

Kayapınar Otizm Nedir

Kayapınar Otizm Nedir

Otizm, bireyin beyin gelişim sürecinde başkalarını ne şekilde algıladığını ve onlarla olan sosyalleşmelerini etkileyen sosyal ve iletişim problemlerin tıbbi adıdır.  Kayapınar Otizm nedir diye sorulduğunda akla gelen ilk şey sosyal uyumsuzluk gelebilir. Fakat otizmli bireylerin sadece sosyal hayatlarında değil özel hayatlarında da problemler yaşadığı göz ardı edilmemelidir. Belirli sınırlar içerisinde kalan, kalıpsal ve tekrarlayan danışları içerdiğinden dolayı dikkat dağınıklıkları ve göz temas problemleri bulunur.

Otizm, çocuk döneminden itibaren ortaya çıkan, toplum içerisinde okul ve çalışma hayatlarında birçok probleme neden olur. Çocuğun doğumundan sonraki ilk aylarda otizm belirtileri ortaya çıkmaya başlar. Fakat bazı durumlarda nadir de olsa bir yıl normal olan çocuklar sonraki dönemlerinde otizm belirtisiyle karşı karşıya kalabiliyorlar. Otizm ne zaman ortaya çıkarsa çıksın bireyi birkaç yıl gerileme dönemi yaşanır. Bu süreçlerde çocuğa otizmli denebilecek kadar belirti bulunamamışsa ya da az olsa olabilir ihtimali varsa bu duruma atipik otizm ismi verilir. Birkaç belirtisi görülse bile mutlaka uzman bir doktora başvurulması gerekir. 

Doğumdan 12 ay sonra otizm teşhisi konulabilir. Kayapınar Otizm nedir sorunun yanıtına genetik faktörlerle açıklanmaya çalışıldığında birkaç farklı genin bu duruma sebep olabileceği gözlemlenir. Bazı çocuklarda kırılgan X sendromu, diğer bir ismiyle frajil x sendromuyla birlikte karıştırılabilir. Bu yüzden dikkatli bir şekilde çocuğun incelenmesi gerekir.  

Otizmin beslenme ya da çocuğu yetiştirme tarzıyla ilgilisi yoktur. Gensel ve biyolojik bir durumdur. Bu yüzden çocuğun otistik durumu görmezden gelinmesi yerine tedavi için çocuğunuzu motive edilmesi gereklidir. Hiperaktif, okuma ve dikkatte problem yaşayan çocukların eğitmenlerinin takip etmesi ve ailesiyle konuşması gereklidir. Böylece erken tanıyla çocuk aktif yaşamında uyumlu bir birey haline gelir. Doğru ve özenli bir eğitim sayesinde otizmli çocuk yaşıtlarıyla birlikte normale dönebilir.  

Kayapınar Otizm nedir sorusuna en doğru yanıtı verecek olan uzmanlar, çocuk ruh hastalıkları ve çocuk nörolojisi alanındaki doktorlardır.  Teşhisin doğru konulabilmesi adına bu alandaki uzman doktorlardan yardım alabilirsiniz.  İyi ya da kötü olan değişkenliğin takibi için düzenli bir şekilde uzmanla görüşülmesi gerekir. Çocuk ruh doktorları çocuğun tanısını tedavisini yapmadan önce ebeveynlerle görüşmeler yapar. Çocuk nörologları çocuğun beyin ve sinirsel sistemini kontrol eder. İlaç tedavisi, eğitim desteği gerektirmeyen durumlarda verilir. Fakat bazen hem ilaç hem de özel eğitime ihtiyaç duyulabilir. 
Bebeklik döneminden itibaren göz teması kuramamaları otizmin en belirgin özellikleri arasında yer alır. Kısa süreli de olsa çekinerek bakan ya da göz göze gelmekten çekinen çocuklarda otizm şüphesi var denilebilir. Bu durumun yanı sıra çocuk ismiyle çağırıldığında tepki veya cevap vermeme, hiperaktif olma, konuşma problemleri, kendini tekrar eden hareketler de otizm belirtileri arasında yer alır. Yaşıtlarıyla ya da sosyalleştiği alanlarda tek başına kalarak oyun oynamayı tercih ettikleri de gözlemlenebilir. 

Kayapınar Otizm nedir Otizm günümüzde sıklıkla karşılaşılan nörolojik bozukluktur. Her yıl en az 44 çocuktan birisi otizmle tanışıyor.  Bütün toplumlarda, etnik grup gözetmeksizin otizmli bireyle karşılaşılıyor. Yetiştirme tarzı, beslenme düzeni, yaşam biciyle ilgili değildir. Birçok uzman nörolojik olduğunu söylüyor. Beyindeki anormal olan elektrik hareketlerine bağlı olarak ortaya çıkan nöbet, istem dışı hareketler veya bilinçsizlik hali gibi sorunlarla birlikte de görülebilir. Otizmin genden kaynaklı olabileceği düşünülse de bu duruma yol açan gen ya da genler hala keşfedilememiştir. Bu yüzden çocuğun hayatının normal olabilmesi, aşırılıktan uzak veya uyumlu olabilmesi için en yakın konunun uzmanına danışmanızda fayda vardır. 

Özel gereksinimi olan bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak yaşamlarına dokunmak ve umutlarını gerçekleştirmek için bir nebze de olsa katkı da bulunmak için Duru özel eğitim ve rehabilitasyon merkezini kurduk. Duru Rehabilitasyon merkezi iki şubede faaliyetlerini sürdürmektedir. 2018 yılının şubat ayında açılan şubemizde otizm, zihinsel yetersizliği olan bireyler ve fizik tedavi programlarında, 2021 yılı ocak ayında faaliyetlerine başlayan şubemizde ise dil konuşma bozuklukları, işitsel rehabilitasyon ve öğrenme güçlüğü yaşayan bireylere yönelik çalışmalar yürütmekteyiz.

> > > >
Bizi Arayın