BİZE SORUN
  • info@dururehabilitasyon.com
  • +90 530 322 59 07
  • +90 530 322 59 07

Bağlar Ergoterapist

Bağlar Ergoterapist

Bağlar Ergoterapist

Bağlar Ergoterapist farklı çalışma alanlarına göre farklılaşmakla birlikte; fiziksel, ruhsal ve toplumsal 3 temel alanla paralel olarak çalışırlar.Ergoterapistlerin farklı uygulama alanlarına uygun çalışma şekilleri vardır. İş ve uğraşı terapisti olarak da bilinen ergoterapistler bireylerin ev, okul ya da iş alanlarındaki aktif potansiyellerini değerlendirerek, bireylerin performanslarını üst düzeye çıkarmak veya çevreye olan uyumlarını sağlamak için önerilerde bulunurlar. Bireylerin hastalık, engel, sorun ya daproblemleri sonucu oluşan sınırlılığı aşabilmelerinde Bağlar ergoterapist ve psikolog aktif olarak rol alırlar. Tedavi sürecine başlanmadan önce bireylerin ruhsal, fiziksel ve zihinsel süreçlerdeki durumlarının değerlendirilmesi için bir dizi testler uygulanır. Bu testlerin sonucuna göre de bireylere özel hazırlanan plan ve programlarla tedavi sürecine başlanır. Bu tedaviyle birlikte bireyin problemleri ve fiziksel yetersizliklerinin ilerlemesi durdurulur ya da yavaşlattırılır.

Fizyoterapistlerin bir diğer temel hedefi de bireylerin sosyal ve özel bağımsızlıklarını kazanmalarını sağlamaktır. Bireylerin hem mesleki hem de sosyal yanlarının yanı sıra sanatsal ve ihtiyaç duydukları eğitimi de sağlayan yine ergoterapistlerdir. Tüm bunların yanı sıra duygu ve algı motorlarını da eğitiminde aktif rol alırlar. Bireylerin topluma katılımını etkileyen bireysel ve çevresel olarak performansına ait engelleri ve kısıtlamaları farklı alanlardaki uzmanlarla birlikte durumu değerlendirirler. Dışlanmış ve kısıtlanmış bireylerin topluma kazandırılması ve uyum sağlayabilmesi için gerekli değerlendirmelerin yanı sıra rehabilitasyon işlemlerinde de ergoterapistler bulunur.​  Ergoterapistler; bilişsel, geriatrik, toplum temelli, pediatrik, mesleki, psikiyatrik ergoterapi gibi alanlarda da farklı uzmanlarla birlikte aktif bir şekilde çalışırlar.  Bu çalışma alanları ve ayrıntıları aşağıda bulabilirsiniz.

  • Bilişsel Ergoterapi

Zihinsel beceriler; gün içerisindeki sıkça karşılaşılan karar verme, problem çözümü, hafıza ve dikkati etkiler. Doğuştan veya sonradan oluşan zihinsel sorunlar, ergoterapistler tarafından değerlendirilir. Hasta bireye uygun olarak bilişsel becerilerini destekleyici aktiviteleri içeren tedavi programı oluşturulur ve uygulanır.

  • Geriatrik Ergoterapi

Bireyler, yaşlılıkla birlikte gelen demans, Alzheimer veya Parkinson gibi beyinsel ve nörolojik kaynaklı hastalıklardan dolayı günlük yaşamlarında en basit işlerini dahi yapma yeteneğini kaybedebilirler. Bu basit ve rutin işleri yapamadıklarında utanırlar, kafaları karışık veya kendilerini üzüntülü hissederler. Bu gibi durumlarla çalışan uzmanlardan biri geriatrik ergoterapistlerdir.

  • Toplum temelli ergoterapi

Ergoterapistler, her yaş grubundaki bireylerin gün içerisinde olan aktivitelerini tamamlamalarını sağlarlar ve bunun yanı sıra bireylerin topluma aktif katılımına destek verirler. Bireylerin yüksek yaşam kalitelerini yeniden sağlamaları için özel durumu olan bireyleri topluma kazandırmayı amaçlayan ergoterapi uygulama alanına toplum temelli ergoterapi denilir.

  • Pediatrik ergoterapi

Duyusal işlem bozuklukları, öğrenme ve davranış sorunları gibi problemlerin görüldüğü serebral palsili, otizmli, disleksili gibi çocukların sosyalleşmesi, ince ya da kaba motor ve duyusal becerilerinin gelişmesi ve bilişsel becerilerinin artırılması için uygulanır.

  • Mesleki ergoterapi

Ergoterapistler, herhangi bir sebeple iş yaşamında uyum sağlamakta zorlanan, doğuştan veya sonradan bir engele ya da probleme sahip olan bireylerin engelleri aşarak uyum sağlanmasını amaçlayan terapi alanıdır.

  • Psikiyatrik ergoterapi

Akıl sağlığında sorun yaşayan bireylerin; iş, sosyal yaşam, bireysel becerileri ve serbest zamanda kendilerini geliştirmelerine yardımcı olup destek vermesinin yanı sıra bireylerin topluma tekrar aktif bir şekilde kazandırılmasına olanak sağlar.

Faydalı bir Bağlar ergoterapist; konu ne olursa olsun bireylerle etkili bir şekilde iletişim kurabilen, en zor durumda dahi sabırlı ve sakin olabilen, yardıma ihtiyacı olan bireyin sağlık seviyesi ne seviyede olursa olsun yardımsever olabilen ve ergoterapinin ne kadar önemli olduğunu bilen birisi olmak gerekir.

Özel gereksinimi olan bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak yaşamlarına dokunmak ve umutlarını gerçekleştirmek için bir nebze de olsa katkı da bulunmak için Duru özel eğitim ve rehabilitasyon merkezini kurduk. Duru Rehabilitasyon merkezi iki şubede faaliyetlerini sürdürmektedir. 2018 yılının şubat ayında açılan şubemizde otizm, zihinsel yetersizliği olan bireyler ve fizik tedavi programlarında, 2021 yılı ocak ayında faaliyetlerine başlayan şubemizde ise dil konuşma bozuklukları, işitsel rehabilitasyon ve öğrenme güçlüğü yaşayan bireylere yönelik çalışmalar yürütmekteyiz.

> > > >
Bizi Arayın